Ga naar de inhoud
           

Oefenmuziek Gloria – Antonio Vivaldi

Toelichting:

Klik op de link van het deel dat je wilt oefenen. Er wordt dan een nieuw tabblad geopend waarbij je kan kiezen voor je stemsoort. Klik op Play en vervolgens op StartBij Settings kan je ook tal van andere instellingen kiezen (langzamer, sneller enz.).

-01- Gloria
-02- Et in terra pax
-04- Gratias agimus tibi
-05- Propter magnam gloriam
-07- Domine Fili Unigenite
-08- Domine Deus, Agnus Dei
-09- Qui tollis peccata mundi
-11- Quoniam tu solus Sanctus
-12- Cum Sancto Spiritu

Link naar de NoteWorthy-bestanden van deel 2: Et in terra pax uit het Gloria – Antonio Vivaldi

NWC -SATB
NWC – Sopraan
NWC – Alt
NWC – Tenor
NWC – Bas

UITLEG

  • Voor degenen die voor het eerst met NoteWorthy willen gaan werken en de software nog niet gedownload en/of geïnstalleerd hebben hieronder de werkwijze. Dit is alleen voor Windows, dus niet voor Apple, Ipads en Iphones.
  • Met de NoteWorthy Viewer kun je op de pc muziek meelezen, beluisteren en oefenen/meezingen. Een meeschuivende lijn geeft aan waar je bent. Om de noten te leren kun je ook het tempo instellen, zodat je eventueel op een langzaam tempo de noten kunt leren. Bij Koorpartijen.nl zijn de meeste bekende werken te vinden.
  • Download en installeer de NoteWorthy software met behulp van deze link
  • Download je eigen stemsoort door op het turkoise Klavier symbool te klikken. De muziek komt nu op je computer te staan. Waarschijnlijk in de map Downloads, maar dat is afhankelijk van de instelling van de pc. Van daaruit is het makkelijk deze naar een door jezelf gewenste map te slepen.
  • Met de Playknop (bovenin) kun je eventueel de snelheid instellen. Klik op de Playknop, kies daarna Play Speed en toets vervolgens de gewenste snelheid in (b.v. 50 of 70). Als je de noten kent kun je terug naar 100.
  • Met het schuifje onderin kun je het deel opzoeken dat je wilt oefenen. Je hóórt alleen je eigen stemsoort maar zíét wel alle stemsoorten. Het pijltje linksonder is de startknop.
  • Je kunt ook -i.p.v. je eigen stemsoort- SATB downloaden. Alle stemsoorten worden dan gespeeld zodat je kunt oefenen om je eigen stemsoort in het totaal mee te zingen. Wil je een aantal stemsoorten uitschakelen, dan kun je dit doen door bovenin “Tools” (naast de Playknop) en daarna “Mutelist” aan te klikken. Schakel daar de stemsoorten uit die je niet wilt horen.